منتو دکور

لرنو وب

آرایش از گذشته تا اکنون پی بردن به حقیقت آرایش  و به خصوص آرایش چهره از گذشته تا اکنون نکته مهمی است و آرایش از گذشته تا اکنون تغییراتی داشته است.

از دیرباز تاکنون و در طول تاریخ، زنان و مردان همیشه مطابق با شرایط روز و امکانات موجود، اقدام به آرایش کردن و زیباتر شدن می‌کردند. اصولا آرایش کردن به قصد جلوه بهتر داشتن صورت انجام می‌شود و در این میان خانم‌ها استقبال چشمگیری از آن می‌کنند. از نگاه رفتارشناسی، علت آرایش کردن را می‌توان در محورهای زیادی جست‌وجو کرد.
آرايش کردن از زمان هاي بسيار دور مخصوصا زماني که مردم با دارو آشنا شدند، بين خانمها و آقايان متداول بوده و آنها با علاقه فراواني براي زيباتر نشان دادن صورتشان ميکوشيدند.این مقاله در خصوص سیر تکاملی آرایش کردن توضیح خواهد داد.

مطالعه تاريخ باستان به ما ثابت ميکند که در دوران ماقبل تاريخ نيز مردان و زنان به بهتر نشان دادن ظاهر خود علاقه مند بودند. نوع آرايش و وسايل آرايشي که در يک فرهنگ و مليت براي زيباتر و جذابتر نشان دادن به کار ميرود ممکن است در فرهنگ ديگر کاملا مردود باشد، اما اکثر مردم از تغيير در مد لباس، مو و آرايش صورت لذت ميبرند.

تاريخ شروع آرايش کلا به مصريا قديم ميرسد. آنها براي مراسم مذهبي از عطريات و مواد آرايشي استفاده ميکردند و حمامهاي مخصوص براي خوشبو کردن پوست بدن ميگرفتند، به نظافت و پاکيزگي اهميت ميدادند و بعد از حمام از مواد خوشبوکننده و روغني براي نرم نگه داشتن پوستشان استفاده ميکردند. شانه و آيينه به عنوان اولين لوازم آرايشي مورد علاقه همه خانمها و آقايان بود. کلئوپاترا، ملکه مصر، مواد آرايش و عطر را عاشقانه براي پوست و مو و بدن خود استفاده ميکرده است.

 

در قرون وسطي بيشتر مواد رنگي روي گونه ها و لبها زده ميشد. چشمها فقط با سرمه آرايش ميشدند. مواد آرايشي و داروها از هم جدا نبودند ولي در اواخر قرن شانزدهم تقريبا از هم تفکيک شدند. اين دوره بين کلاسيک و رنسانس بود، زماني که مذهب نقش مهمي در زندگي و عقايد و رفتار اجتماعي مردم داشت. حمام روزانه متداول نبود ولي عطر و موادخوشبوکننده زيادي مصرف ميشد.


در زمان ويکتوريا، ملکه انگليس، آرايش صورت جذابيت خود را از دست داد. خانمها بسيار ساده و بدون رنگ بودند و معروف است که زنان گونهاي خود را نيشگون گرفتن و لباهايشان را با گاز گرفتن سرخ ميکردند. ماسکهايي از ترکيب عسل، تخم مرغ، شير، ميوه و سبزيجات و روغن هاي مختلف ساخته ميشد. اين دوره يکي از سختترين و محدودکننده ترين دوران تاريخ آرايش به حساب مي آيد.

در سالهاي ۱۹۲۰ انقلابي در کارخانه هاي لوازم آرايش به وجود آمد و سايه هاي رنگارنگ براي چشم ها، رژگونه و رژ لبهاي متنوعي ساخته شد. کرمها و لوسيونهاي گوناگون براي پوست و شامپوهاي نرم کننده و تقويتي مو به بازار آمد. در سالهاي ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ مدهاي اروپايي بيشتر کشورها را تحت الشعاع قرار دادند، مواد پاک کننده پوست، کرمها لوسيون ها و نرم کننده هاو لوازم آرايش متنوعي وارد بازار شدند. ابروهاي پهن مد شد، خط چشم نيز پهن مشخص بود، گونه ها و لبها رنگملايم داشتند. در اواخر ۱۹۶۰، آرايش ترميمي و تکميلي متداتول شدو باز هم ابروها باريک شدند.

از سالهاي ۱۹۷۰ به بعد کارخانه ها رنگهاي متفاوتي براي آرايش روز و شب ومواد و لوازم آرايش براي زيبايي، سلامتي و پاکيزگي پوست و مو ارائه کردند و خانمها بيشتر و بيشتر جذب اين مواد شدند.


البته رفتار‌شناسان دلایل مختلفی را برای آرایش کردن بانوان ذکر می‌کنند. عده‌ای می‌گویند علتش این است که خانم‌ها فقط صورتشان بیرون است. عده‌ای دیگر نیز اعتقاد دارند چون فرصت‌های دیگری در اختیار زنان و دختران نیست، آنها در خیابا‌ن‌ها و معابر آرایش خود را به نمایش می‌گذارند.
اما بر اساس مشاهدات و پژوهش‌هایی که بنده در این زمینه داشتم، مهم‌ترین علت گرایش بعضی از خانم‌ها به آرایش بیش از حد، توهم خودزشت‌پنداری است. کسی که خود را زیبا بداند، نیازی به آرایش‌های مصنوعی ندارد. بنابراین بخشی از زنان و دختران تصور می‌کنند با آرایش زیاد معایب چهره‌شان پوشیده می‌شود. در حالیکه 85 درصد لوازم آرایش موجود در بازار ایران، تقلبی است و کشور ما در مصرف لوازم آرایش، مقام هفتم دنیا و در آسیا مقام دوم را به خود اختصاص داده است. در بسیاری از کشورهای اروپایی، دختران و زنان جوان تا 40 سالگی یا آرایش نمی‌کنند یا اگر به جهاتی قصد این‌کار را داشته باشند، بسیار ساده و کم‌رنگ این‌کار را انجام می‌دهند. به جای آن بانوان بالای 50 سال، آرایش می‌کنند. بانوان اروپایی و آمریکایی بر این اعتقاد هستند که دختران جوان زیبا هستند و نیازی به استفاده از لوازم آرایشی ندارند. با آنکه از نظر علم روان‌شناسی، لوازم آرایشی و ابزار آن همچون موی مصنوعی، مژه مصنوعی و یا نگین‌ها و فلزات مورد استفاده در دندان‌ها و چهره یک عمل موقت است اما برای بدن زیان‌های مختلفی از جمله ریزش مو، پیری پوست، اختلالات کبدی و هورمونی و جذب فلزات خطرناک به بدن و ده‌ها عارضه خطرناک دیگر را بر اثر مصرف زیاده از حد لوازم آرایشی تقلبی به همراه دارد.

 

Author: mehman
معرفی نویسنده

دیدگاه‌ها  

لاومی
0 لاومی
سلام بنده به درخواستتون شمارو لینک زدم

ممنون میشم شماهم مارو لینک کنید

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بخش های دیگر منتو

منتو دکور  منتو عروس منتو فان  منتو سلامت